Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Τα εμφυτεύματα είναι η καλύτερη λύση τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά, όταν έχουμε χάσει ένα ή περισσότερα δόντια. Θα επαναφέρουν τη λειτουργικότητα του στόματός σας και θα σας ξαναδώσουν όμορφο χαμόγελο και αυτοπεποίθηση.

Τα εμφυτεύματα είναι στην ουσία τεχνητές ρίζες. Μοιάζουν με μικρές βίδες που τοποθετούνται στο οστό της γνάθου και ενσωματώνονται φυσιολογικά σε αυτό με μια διαδικασία που λέγεται οστεοενσωμάτωση. Κατασκευάζονται από τιτάνιο, ένα βιοσυμβατό υλικό που μειώνει δραματικά τον κίνδυνο για απόρριψη από τον οργανισμό. Το οστό προσκολλάται στο εμφύτευμα και αυτό μπορεί πλέον να στηρίξει με ασφάλεια την προσθετική αποκατάσταση που θα «φορτωθεί» στη συνέχεια. Οι εμφυτεύσεις έχουν ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνά το 97% και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Γιατί να επιλέξω τα εμφυτεύματα;

Επειδή τα εμφυτεύματα λειτουργούν σαν φυσικά δόντια, υπερέχουν κατά πολύ σε σχέση με τις άλλες προσθετικές αποκαταστάσεις. Βασικά τους πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

Πώς τοποθετούνται τα εμφυτεύματα;

Η διαδικασία περιλαμβάνει γενικά τα εξής βήματα.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Η τοποθέτηση του εμφυτεύματος είναι ανώδυνη και γίνεται με τοπική αναισθησία. Όπως είναι φυσιολογικά, θα αισθανθείτε κάποιες ενοχλήσεις τις πρώτες μέρες, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται εύκολα με κάποιο αναλγητικό. Η μετεγχειρητική περίοδος περνά άνετα και πολλοί ασθενείς εκπλήσσονται!

Είμαι κατάλληλος υποψήφιος για εμφυτεύματα;

Υπάρχουν περιπτώσεις που η τοποθέτηση εμφυτευμάτων δεν είναι εφικτή. Πρέπει να ισχύουν γενικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις.